recipe by: Ellie Bullen – http://www.elsaswholesomelife.com
Ingrediënten:
- 100 gr cashews
- 4 el nutritional yeast
- 80 ml havermelk
- peper
- zout
- 25-30 pasta schelpen
- 1 sjalot
- 3 tenen look
- 200 + 50 gr spinazie
- 1blok tofu
- 30 gr + enkele blaadjes basilicum
- 1 fles tomatensaus
- pijnboompitten


Verwarm de oven op 180°.
Doe de cashewnoten, nutritional yeast, havermelk en peper en zout in de blender en blend tot een pap.
Kook de pasta en voeg zout toe.
Snij de sjalot en look fijn en bak ze in een beetje olijfolie. Voeg dan de 200 gr spinazie toe. Doe dit bij in de blender samen met de blok tofu (snij eerst 1/8e er af en leg opzij). Blend dit ook tot 1 substantie.

Voeg op het einde de resterende 50gr spinazie bij en de basilicum en blend dit voor 5-10tal seconden zodat je nog wat stukjes ziet.
Van zodra de pasta klaar is, spoel deze onder koud water zodat de schelpen niet aan elkaar gaan kleven.
Doe de tomatensaus in een schotel (nog. 1cm dik) en vul de schelpen. Leg ze niet te ver van elkaar en top elke schelp met de resterende gecrumblede tofu.
Zet het in de oven voor 13-15min en leg op het einde de basilicumblaadjes en pijnboompitten er op.