ANTWERP TRI GIRLS

“TRI NOW, CRY LATER.”

Toen ik me had ingeschreven voor een city run was de uitdaging al snel gedoofd en had ik me ingeschreven voor een marathon. Dat motiveerde Annelies om haar ook in te schrijven. Al die looptrainingen waren een beetje eentonig en ik zag dat de Antwerp port 1/4e triatlon terug was. Zo had ik een maand van tevoren besloten mee te doen en een fiets aangeschaft. Ik vond de race zo leuk dat ik direct een halve wou meedoen. Annelies zag dit ook helemaal zitten en zo konden we samen trainen. Zoals de meeste al weten neemt triathlon en marathon training veel tijd in beslag en de vrije tijd dat je hebt gaat al snel naar een training voltooien. Zo is de zondag ochtend brunch al snel ingeruild voor een lange rit of de avondjes in de zetel omgeruild voor een loopje.

Zo zouden we graag andere jonge vrouwen motiveren en de drempel naar de triathlon wereld toegankelijker te maken. Het verschil tussen de pro’s en de age groupers/beginners is enorm. Als je als beginner meedoet aan een wedstrijd waarvoor je hard hebt getraind en vergelijkt jezelf met de pro’s is het soms moeilijk om de motivatie aan te houden. Met ATG willen we iedereen blijven motiveren en vooral elkaar. Of het nu gaat om een persoonlijk beste tijd te lopen op een 5km of in de top 3 te eindigen van een sprinttriathlon.

Wanneer je begint met triathlon is er zooooveel informatie te verwerken en termen waarvan je nog nooit hebt gehoord. Ook daarvoor proberen wij op de vragen te beantwoorden en te helpen. Het is soms lastig als je al 5 vragen hebt gesteld in de fietswinkel of blogposts hebt gelezen en je er de helft niet van verstaat om nog eens 20 vragen te stellen. Al doende leert men en zo leren wij ook nog elke dag bij.

Conclusie: ‘ TO MOTIVATE OTHER GIRLS’

%d bloggers liken dit: