CLIPS CYCLING MALLORCA


Midden april zijn we naar Mallorca geweest voor een fietsvakantie met dank aan Tacx en Clips Mallorca Cycling. Het was een very short trip maar zeker voldoende om Mallorca te leren kennen. Paar weken voor vertrek hebben we een mail gekregen van Clips met verschillende gpx-routes om daar te gebruiken. Ook vroegen ze om onze maten door te geven zodat ze de fietsen al op maat konden klaarzetten.


Daar waren we dan! Donderdag avond geland, direct naar Hotel Helios gebracht, met de transfer die ook was geregeld. Alles uitpakken en klaarleggen voor de eerste fietstocht. Vrijdagochtend na het ontbijt was het tijd om onze fiets te gaan halen op 200m van het hotel. Deze stonden klaar om te vertrekken! Vandaag stond er een route op de planning van 100km met 1200hm. Vertrekkende vanuit Palma richting Valldemossa om zo te lunchen in Port de Soller. Daarna zijn we de Col de Soller gaan beklimmen, even genieten van het zicht boven om vervolgens terug te dalen. Heerlijke rit!

06u30u de wekker op een zaterdag. Dat pikt. Maar het is zeker de moeite want we gaan vandaag een rit van 90km doen en 1700hm. Het busje komt ons ophalen om 7u30 om ons aan het viaduct af te zetten waar we nog even moeten klimmen om uiteindelijk aan de Sa Calobra aan te komen. Een zalige afdaling van een kleine 10km maar wel een one way afdaling. Dus moesten we die ook terug naar boven. Met een gemiddeld stijlpercentage van 7,1% en 700 hoogtemeters is dit best wel een stevige klim. Vervolgens zijn we verder doorgereden naar de Puig Major en nog eens de Col de Soller. (GPX zijn te vinden op Strava)

Zondag en meteen de laatste! 55km en 620hm waaronder ‘de Randa’. Beklimming van 4,4km – gemiddelde stijging van 5,6% en 245 hoogtemeters. Ook een aanrader als je in Mallorca bent.

Heel de vakantie is zeker een aanrader. Clips Mallorca Cycling heeft alles tot in de puntjes geregeld. Het hotel was zeker in orde. Er was een zwembad en spa, kelder voor de fietsen. Wij hebben ze in de kamer gezet wat geen enkel probleem is. Ontbijt en avondeten was mee inbegrepen. Zeer veel keuze in beide buffetten. De transfer van en naar het hotel kon niet beter. Ook de communicatie met de medewerkers is uitstekend!

https://www.instagram.com/clipscyclingholidays/

https://boeken.mallorcacycling.nl/nl/boeken


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: