thanks to @plantyou for the inspo
Ingrediënten:
- 1 blok tofu
- 2 cups wortelsap
- 3 el soya saus
- 1 el miso pasta
- 1 el rijst azijn
- 1 tl paprika poeder
- 1 tl lookpoeder
- 1 nori blaadje
- 1 el sriracha
- 1 el extra soya
- 1 el mayo
Voor de toppings:
- komkommer
- avocado
- kimchi
- sesamzaadjes
- lente ui


Druk het vocht uit de tofu en snij het tofu blok in de lengte in 2. Snij er, verticaal in beide richtingen kleine groefjes in met een scherp mes.
Maak de marinade met alle ingrediënten. Roer goed zodat de miso ook gemengd is. Doe het sap in een schaal (met deksel) en leg de tofu er in. Laat deze minstens 3u staan of maak deze een dag op voorhand zodat het een nachtje in de koelkast kan staan.
Kook de rijst en ondertussen bak je de tofu met een beetje olijfolie. Voeg de resterende marinade schep per schep toe dat het nog goed kan inbakken. Terwijl de tofu bakt kan je de komkommer en avocado snijden.
Wanneer de rijst klaar is meng je een portie per persoon met een eetlepel soyasaus, Sriracha en mayonaise. Roer goed en top het bord verder af met de gebakken tofu ‘zalm’, komkommer, avocado, kimchi, sesamzaadjes en lente ui. Eet het met nori blaadjes of bestek.
Dit recept is online gevonden bij @plantyou en wat aangepast.