ROTTERDAM MARATHON

28/10/2021


Dankzij HOKA hadden wij de kans om de Rotterdam marathon mee te lopen. Met slechts een paar maanden voorbereiding gingen we er toch voor gaan. Elke week de kilometers lopen, de juiste voeding testen en de goede marathon HOKA schoenen vinden stond er op de planning en meer konden we niet doen.

Valerie: “Dit zou mijn tweede marathon zijn, de eerste was 3 jaar geleden en daar was ik niet echt tevreden van. Ik wou zeker beter lopen als toen. Met een paar keer een lang loopje (25-30km) te lopen die redelijk vlot gingen had ik iets meer zelfvertrouwen gekregen voor deze editie te knallen!

Matthijs: “Een half jaar geleden was ik nog de persoon die niet rap een marathon zou lopen. Twee maanden voor de marathon heb ik een ticket gekregen dankzij HOKA. Ik heb gehoord dat 2 maanden de ideale voorbereiding is voor een marathon, dus ik dacht: “we doen da gewoon!”.

“Mijn weekvolume was de laatste jaren nooit meer dan 20km dus ik moest een evenwicht proberen vinden tussen voldoende kilometers lopen maar mezelf ook niet te overbelasten. Daarom heb ik snel besloten om de marathon eerder comfortabel uit te lopen, samen met Valerie. “


8 dagen voor de marathon kregen we een invite van HOKA voor een hotelovernachting vlak aan de start en een afterparty na de loop. Hoe zalig!

Davinia: “Eindelijk! Dat was het gevoel waarmee ik zaterdagmiddag 23 oktober uit de auto stapte in Rotterdam. Eindelijk nog eens een echt loopweekend. We waren namelijk door HOKA uitgenodigd om deel te nemen aan de Marathon van Rotterdam. Met maar 4 weken na de London Marathon en 4 weken tot de Marathon van Valencia, liep ik zelf de ¼ marathon. En dit met maar 1 doel : sneller zijn dan 2 jaar geleden!

Wanneer het marathon weekend er was, kwamen we zaterdagnamiddag aan en gingen ineens onze BIB nummer halen. Als er iets is waar ik altijd naar uitkijk tijdens zo een loopweekend, dan is het wel de expo. Nieuwe merken leren kennen, je eigen naam zoeken op de namenmuur, .. Daarmee doe je mij altijd een plezier. Eens we onze nummer hadden gingen we naar de kamer en WAUW, wat een verrassing. HOKA heeft ons weer eens dik in de watten gelegd met een paar Bondi X schoenen, een race t-shirt, pet, mondmasker en een persoonlijke boodschap. Dit was zeker een extra energieboost voor morgenvroeg. Nog even wat carbs gaan eten, uno spelen als ontspanning en ready for bed.


MOOOORNING!!! 06.30u: nog even de meest comfy jogging aandoen om te gaan ontbijten. Witte pistolets, banaan, confituur, pindakaas en veel water. Meer hadden we niet nodig. Het bleek buiten nog frisser te zijn dan gedacht en hadden geen extra trui bij die we konden achterlaten bij de start dus hebben we een paar vuilniszakken gevraagd bij het ontbijt om ons warm te houden tot aan het startschot. Even terug naar de kamer om alles klaar te leggen en de ogen nog even te sluiten, om te kleden, gellekes weg te steken, Imodium in te nemen en om 09.50u vertrokken we naar de start.

Noémie wou de pacer van 3.20u volgen en Valerie en Matthijs die van 3.50u. Terug een massastart, terug dat zelfde zenuwachtig gevoel en ready to go! De eerste kilometers gingen voor Matthijs en Valerie heel vlot, ondertussen was de zon er al doorgekomen en waren we al goed warm gelopen. De massa bleef wel aanhouden en waren op sommige stukken beperkt in het voorbij steken en het tempo aan te houden. Toch bleef het elke kilometer genieten door de sfeer, supporters en muziek die langs de kanten te vinden waren.

Matthijs: “Als schoenkeuze heb ik gekozen voor zo veel mogelijk comfort, de Clifton 8. En als bevoorrading had ik 5 Maurten gels mee. De eerste helft ging heel vlot en liepen we bij de geplande pacers. Dit was duidelijk een populaire eindtijd want soms was het onmogelijk om ons aan het tempo te houden door te veel lopers op een te smal pad. Op voorhand waren zowel Valerie als ik eerder bang voor maag en darmklachten en spijtig genoeg was dit ook het geval vanaf kilometer 21, ondanks immodiums als dessert bij het ontbijt. Natuurlijk stel je een toiletstop liever zo lang mogelijk uit maar rond kilometer 21 en 28 konden we niet anders. Dus 2 keer een 3-4 tal minuten verplichte pauze is ook vaak realiteit tijdens de marathon. Hierdoor was het vlotte loopritme wat zoek en moesten we verder op karakter. Na 4u zat mijn eerste marathon erop, bucketlist check!”

Davinia: “Even later was het zover! Het startschot van de ¼ marathon. Eddy en ik mochten starten in het eerste startvak en waren dus snel vertrokken. Wat een sfeer! Die is elk jaar even ongelooflijk. De eerste 7 kilometer kon ik gemakkelijk volgen, al die trainingen hadden dus toch effect. De laatste 3 waren gewoon doorzetten en afzien. Maar eens je die medaille rond je nek hebt hangen, is alles vergeten. Dan ben je gelukkig! En dat PR? Dat was er. Ik liep de volle minuut sneller dan 2 jaar geleden!”


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: