MEERDAALWOUD TRAILRUN 2020

De Meerdaalwoud editie van 2020 was volledig coronaproof en verspreidt over een aantal dagen. Wij hebben besloten om op 24/12/2020 de 26km te doen. De voorgaande dagen waren redelijk regenachtig en lag het parcours er dus extra drassig bij. De extra laag dat we besloten hadden om aan te doen kwam zeker van pas! Dit evenement is georganiseerd door Sportevents en maakt deel uit van de Runners’Lab Trailseries.


Valerie Kesselaers: “Dit was mijn eerste trail run ooit. Origineel had ik me ingeschreven met een paar vriendinnen om de 32km te doen maar door de corona proof editie was er keuze tussen 9km-17km of 26km. Achteraf gezien was de 26km meer dan genoeg voor mij. Het parcours lag er enorm drassig bij en soms tot kuiten diep in de modder. Wat sukkelen en schuiven om een heuvel op te geraken hoorde er ook bij. Op andere stukken was het dan weer wel aangenaam lopen en een mooi parcours in het algemeen. Voor de trail had ik de Hoka Torrent 2 aan. Een lichte trail schoen maar toch met voldoende profiel. De uitlijning van de groeven staan in verschillende richtingen om het schuiven tegen te gaan en dit merkte ik zeker. Hoka zelf is heel zacht van schoen en dus elke stap is een zeer aangename landing. Na 20km ploeteren en lopen kwamen we op een redelijk verharde weg en was ik blij met de zachte zool. Benieuwd hoe ik mijn schoenen heb proper gekregen? Scroll down for a tip.” ⬇️ 


Het parcours bestond uit +/- 330 hoogtemeters. De ene helling wat steiler en gladder dan de andere.


Noemie Tyteca: “De meerdaalwoudtrail was een hele ervaring. De organisatie was super, ondanks covid, duidelijke mails, borstnummer zeker op tijd aangekregen via de post, voldoende parking, vertrek op eigen initiatief tussen bepaalde slots, wc’tjes voorzien aan de start/aankomst & perfect bewegwijzering! Zelf loop ik het vaakst op onverharde wegen, maar dit was zeker een categorie apart. Bepaalde momenten zakten we zoals Valerie reeds aangaf kniediep weg in de modder, van begin tot eind was het een avontuur! Gelukkig waren we erop voorzien met onze trailschoenen : de Hoka Torrent 2, zeer aangename schoen, zeker een aanrader! We hadden de slechtste dag uitgekozen, maar ondanks het weer hebben we veel gelachen en was het een heel leuke ervaring en mooi parcours! Voor herhaling vatbaar!”


Strava Route van 26km parcours.

Lisa liep ook mee en heeft al redelijk veel ervaring met trails. Afgelopen zomer is ze nog een paar dagen naar Chamonix geweest waar ze 120km met 9500 hoogtemeters op 6 dagen heeft gelopen. Dit was dus een hapje voor haar.

Lisa Geybels: ” Desondanks het druilerige weer was de sfeer tijdens de Meerdaal trail top. Het was duidelijk dat de deelnemers die we tegenkwamen de wedstrijdsfeer hadden gemist. Dat beetje modder kon de pret dus niet bederven. Alhoewel het op sommige momenten eerder glijbanen waren geworden dan padjes. Maar ondanks alles was opgeven niet aan de orde. Dankzij de goede bewegwijzering van de organisatie moest je ook al goed je best doen om verloren te lopen. Geen trailloop om een nieuwe snelste tijd neer te zetten, maar wel eentje waar de organisatie trots op mag zijn. Alles was helemaal op en top Coronaproof geregeld en dit terwijl er niet moest worden ingeboet aan plezier. Hele fijne ervaring en een gratis modder bad erbij!”


In need of a pro tip om de schoenen te kuisen na een trail? “Ik neem ze letterlijk mee onder de douche. Geen al te warm water en enkel zeep op om de zool proper te krijgen. Vervolgens laat ik ze al staan tegen een muur drogen. Zeker niet op de verwarming. Stel dat je ze nog niet proper krijgt kan het hardnekkige vuil verwijderd worden met een tandenborstel en beetje zeep.”Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: