Dreams can not be cancelled run by DATEV

Via Instagram had ik een inschrijving gewonnen via een wedstrijd. Er was keuze tussen 5 – 10 of 21,1km. Eerder dit jaar had ik mijn persoonlijk record verbroken op de 10km. Heel onverwacht en wou dit nog eens proberen. Mijn PB op 10km was 51:12min, sub 50 was mijn doel op 31/12/2020. Redelijk nonchalant in de 2 weken voordien liep in wel de trainingen dat op men schema stonden en had nog niet nagedacht over het parcours of ‘tactiek’.


De 31e wou ik in de voormiddag even rust om me dan volledig te focussen op de 10km in de namiddag. Dit was het plan, maar realiteit was anders. Hele dag was ik bezig met vanalles en nog wat en had er niet bij stilgestaan dat ik nog moest lopen. Enkele toppers zoals Laura Zimmerman, Anne Haug, Anna Weinhardt… liepen virtueel mee.

Om 17u30 begonnen we er aan. Voor deze wedstrijd heb ik de HOKA Rincon 2 gekozen. Een lichte wedstrijdschoen met heel veel demping voor toch voldoende stabiliteit in de middenvoet. 3 rondjes om op te warmen en dan GO! Bij het eerste rondje merkte we al dat de piste redelijk glad/ijzig was en we zeker moesten oppassen in de bochten.

Eerste kilometer, as usual, te rap. De tweede iets trager maar dan had ik mijn tempo gevonden. Lastig had ik het niet echt, tot op de laatste 1,5km begon ik het wel te voelen. Het tempo had ik nog nooit gehaald en was best wel trots op mezelf. Zo heb ik 2020 toch mooi kunnen afsluiten.Eén opmerking over 'Dreams can not be cancelled run by DATEV'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: