recipe by: Ellie Bullen – http://www.elsaswholesomelife.com
Ingrediënten:
- 150 gr bloem
- 200ml ongezoete amandelmelk
- optie: Jalapeños
- 2 tl gerookt paprika poeder
- 1 tl olijfolie
- 1 tl zout
- 3/4e bloemkool in kleine platte roosjes gesneden
- geraspte wortelen
- geraspte rode kool
- 4el ongezoet soya yoghurt
- 2 el appel azijn
- 2 kiwis
- sap van een halve limoen
- 2 tl pikante saus
- 8 mini tacos
- zwarte bonen
- geplette avocado
- kerstomaatjes
- koriander


Verwarm de oven op 170°.
Doe de bloem, melk, jalapeño, paprika poeder, olijfolie en zout in de blender en blend tot 1 geheel. Dop elk bloemkoolroosje in het beslag en laat even uitlekken. Leg dan op de bakplaat en doe er eventueel nog zout en gerookt paprikapoeder op. Bak de ‘nuggets’ voor 30-40min en draai om wanneer ze goud-bruin zijn.
Ondertussen kan je de koolsla maken. Doe de wortels en kool in een kom en voeg de yoghurt en azijn toe. Roer even om en kruid bij naar wens.

Voor de kiwi salsa pel je de twee kiwis en doe ze in de blender. Voeg het limoensap er aan toe en de pikante saus. Blend tot de gewenste textuur.
Van zodra de nuggets klaar zijn vul je de tacos samen met de koolsla, zwarte bonen, kerstomaatjes, avocado, koriander en kiwi salsa.