LINKER OEVERT VIRTUAL 10KM

De Rhythm ’n Run marathon club van Antwerpen heeft een parcours uitgestippeld van 10km op Linkeroever. Dit met een start en finishlijn en een medaille. Daar doen we het voor, toch? De wedstrijd gaat door van 21/09/2020 tem 18/10/2020. Je kan kiezen tussen 10 of 20km en het laatste weekend kan je een marathon parcours lopen. De inschrijving is volledig gratis en je kan kiezen wanneer je de wedstrijd loopt. Het enige dat je hoeft te doen is je BIB nummer afdrukken (dat je opgestuurd krijgt na de inschrijving), een selfie nemen met de BIB en een screenshot van je Strava activiteit. Wij deden het alvast afgelopen zondag.

Stefanie Daelemans: “Een wedstrijd in het Corona-tijdperk? Linkeroevert Marathon 2020 heeft dit op een zeer leuke manier opgelost! Een echt parcours, maar met de mogelijkheid om te starten wanneer je maar wilt. Via Antwerp Tri Girls zag ik dat ze een tijdstip hadden uitgekozen om dit toch met een groepje sportieve vrouwen samen te lopen. Omdat samen lopen altijd leuker is dan alleen, besloot ik om me via hen in te schrijven. Na kennis gemaakt te hebben met de groep, hebben we dan zelf het startschot gegeven voor onze run. Het was een aangenaam autovrij parcours en als bij wonder zijn we door de goeie bewegwijzering niet verloren gelopen. Een windstoot of 6 later kwamen we aan bij de finish waarna we een toffe goodiebag kregen van de organisatie, zelfs al was de inschrijving gratis! Nog even een kleine fotoshoot voor de lokale media, om dan richting huiswaarts te gaan met een blinkende medaille”


Charlotte Heuvelmans: “Zalig om de dag te beginnen met een loopje van 10km doorheen het Galgenweel.
Een paar keer wel weggeblazen door de wind maar goed daar worden we sterk van! Zelf heb ik dit evenement gespot via de ‘Antwerp Tri Girls’. Ik ben heel blij dat ik heb meegelopen, zeker voor herhaling vatbaar!
Een applausje ook voor de organisatie “Rhythm ‘n’ Run Marathon Antwerpen” die een mooi parcours heeft uitgestippeld en voor de foto pret achteraf! De organisatie had ook een goodiebag voorzien met water, een tegoed bon van ‘Runnerslab’, een banaan en ofcourse but not least de medaille, waar we toch trots op mogen zijn.”


Thari Loonen: “Na enkele maanden regelmatig te lopen, vond ik het tijd om eens deel te nemen aan een wedstrijd. Toen ik via Antwerp trigirls hoorde van de Linkeroevert marathon 2020 heb ik geen seconde getwijfeld om me in te schrijven voor deze wedstrijd. Mijn complimenten aan de organisatie om in deze lastige tijd het toch klaar te krijgen om zo een goed georganiseerde en ‘coronaproof’ race te organiseren.Samen met een leuk groepje vrouwen en één sportieve man kozen we om de 10km te lopen. Er was namelijk keuze uit verschillende afstanden. Omdat de afstand voor mij na al eventjes te trainen wel haalbaar moest zijn, besloot ik om ‘mijn persoonlijke record’ in tijd te verbreken. Want een wedstrijd is geen wedstrijd zonder een doel denk ik dan! Na veel te snel te starten om toch maar bij de groep te blijven, enkel stevige steken in mijn buik, windstoten, maar ook momenten van puur genot, kwam ik met een laatste spurt over de finishlijn. En ja ik haalde mijn personal record, happy me! Op naar de volgende uitdaging!”


Frederic de Winter: “Mijn verwachtingen voor een virtuele wedstrijd waren eerder aan de lage kant, omdat ik er dit jaar al een paar heb gedaan en dat geeft toch altijd een ander gevoel dan echte wedstrijden. Toch heb ik mij enorm goed geamuseerd bij dit leuke initiatief doordat ze het hebben laten doorgaan op het parcours zelf, met enerzijds een zeer goede bewegwijzering en anderzijds een zeer goed parcours (ondanks de wind naast het Galgenweel). Daardoor leek dit toch op een echte wedstrijd, waar ik dan toch voluit voor ben gegaan en zelfs mijn PR heb gelopen op de 10k. Ik kijk hier dan ook op terug met enorme voldoening!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: