Pulled Porck (Jackfruit)


Ingrediënten:

  • 1 blik Jackfruit (AH)
  • Olijfolie
  • 1 medium grote sjalot
  • 2 tenen look
  • 1tl gerookt paprikapoeder
  • 1tl komijn
  • 1tl korainderpoeder
  • 1/2tl zout
  • 200ml BBQ saus (H(llmann’s Chilli BBQ)
  • Pistolets / broodjes
  • Witte kool
  • Wortels
  • Hellmann’s vegan Mayonaise
  • 1 can Jackfruit (AH)
  • olive oil
  • onion and garlic
  • 1 ts smoked paprika powder
  • 1 ts cumin
  • 1 ts coriander
  • 200ml BBQ sauce (Hellmann’s chilli BBQ)
  • Sandwiches
  • White cabbage
  • carrots
  • Hellmann’s vegan mayo

Spoel de Jackfruit grondig en dep dan droog. Doe het in een schotel en plet het met een vork tot ‘sliertjes’. (Haal het harde binnen er uit). Doe er wat olijfolie over en alle kruiden.

Snij de sjalot en look in stukjes en bak ze even voor. Voeg de gemarineerde jackfruit toe en laat het voor 3-5min bakken. Blijf er in roeren. Voeg dan de BBQ saus toe en roer goed. Laat 10-15min met deksel bakken.

Snij de kool in stukjes en rasp de wortelen. Meng deze met wat mayonaise zout en peper. Toast de broodjes voor een minuutje voor een krokant effect en dresseer dan met de pulled porck en sla.

Rinse the jackfruit and dry it with a towel. Mash it with a fork till shredded. (Take out the hardest part). Sprinkle some olive oil and all the herbs.

Cut the onion and garlic in small pieces, bake them for a few minutes. Add the marinated jackfruit and bake it for about 3-5 minutes. Stir the whole time. Add the BBQ sauce and keep stirring. Put the lid on it and let it be for 10-15min.

Cut the cabbage and grate the carrots. Add some mayo and salt and pepper. Toast the sandwiches for a moment so that they are crusty. Add the pulled jackfruit and cabbage salad.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: